Activiteiten

Elke maand stuurt onze academie een nieuwsbrief uit met info over concerten en evenementen. Inschrijven kan via onze nieuwsbrief.
Helemaal onderaan deze pagina vind je een archief van de nieuwsbrieven van de voorbije maanden.

Nieuwsbrief november 2022

Een terugblik op een geslaagde masterclass, een opmerkelijke prestatie van leerling Nina, onze kunstendag voor kinderen en weeral twee mooie Harlindis en Relindis geïnspireerde concerten. Veel leesplezier.

Masterclass Piano


Op 24 oktober hadden we de eer om mevrouw Marietta Petkova uit te nodigen voor een masterclass voor onze leerlingen piano.
Werkelijk iedereen - leerlingen, ouders, grootouders - was opgetogen over het verloop en de inhoud van het geheel.

Klik hier om het enthousiasme te proeven

Opmerkelijk nieuwtje


Over een maand gaat de eerste Vlaamse musicalversie van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ in première.
Naast een rits bekende Vlamingen mag ook de 10-jarige Nina Gysen, leerling piano uit de klas van Rik Theunissen, zich zingend en dansend uitleven.

Onze welgemeende felicitaties aan Nina. Klik hier voor het volledige artikel
 

Kunstendag voor Kinderen


Schuilt er een kunstenaar in jouw (klein)kind? Goed nieuws dan, want op 20 november is het weer Kunstendag voor Kinderen.

Die namiddag worden in Maaseik jullie creatievelingen samen met hun familie ondergedompeld in Moessorgski’s muzikale sprookje ‘De Schilderijententoonstelling’.
De grote poort van Kiev, een oud kasteel, een kreupele gnoom, een ossenwagen, het kuikenballet, de hut op kippenpoten... In de muzikale verbeelding van jullie oogappels passeren ze allemaal de revue, terwijl dit alles muzikaal verklankt wordt door het houtblazersensemble van de academie.
Daarna kunnen jullie kinderen als acteur of danser mee op het podium staan of ervoor kiezen om een eigen ‘Moessorgski’ kunstwerk te maken.

Deelname aan de Kunstendag voor kinderen is geheel gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.
Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan als de bliksem in!

Info & inschrijven: 089 56 08 60

Concertcyclus Harlindis en Relindis:


Gitaaroctet

Sint-Annakerk Aldeneik
Zaterdag 26 november 2022 om 20.00 u

Tijdens dit concert presenteren wij je niet alleen onze leerkrachten van de academie, maar ook enkele topleerlingen, die na 12 jaar opleiding aan onze academie verder trokken naar het conservatorium om zich aldaar te bekwamen in datgene wat hun leven voor een groot stuk bepaalt: gitaar spelen.

Uitvoerders:
Tom Corstjens
Ralf Demandt
Mathijs Ignoul
Bert Maggen
Jan Sanen
Bart Timmermans
Bart Venken
Emma Zoons

Tickets via https://jmmaaseik.be/events/gitaaroctet/
 

Orgelconcert met Veerle Henkens

Sint-Lambertuskerk Neeroeteren
Zondag 27 november 2022 om 15.00 u

In de Sint-Lambertuskerk van Neeroeteren vind je een Le Picardorgel uit 1742. Dit historische instrument werd in 2016 volledig gerestaureerd. Voldoende reden om tijdens het Harlindis en Relindis jaar een aantal orgelconcerten te organiseren in deze prachtige kerk. Verheug je alvast op de prachtige orgelklanken van Luc Ponet, aangevuld met de heldere stem van Veerle Henkens en het warme geluid van de traverso van Wim Brabants.
Tickets via https://jmmaaseik.be/events/orgelconcert-2/

 


Je kan ook onze Facebookpagina volgen om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.