Activiteiten

Inschrijvingen


De herinschrijvingen zijn begonnen. 
Klik hier voor meer info.

Europees Muziekfestival voor de JeugdIeder jaar tijdens de laatste dagen van april en de eerste dagen van mei verwelkomt Neerpelt de meest getalenteerde kinder- en jongerenkoren en muzikale ensembles en orkesten. Het ene jaar komen koren aan bod, het andere jaar muzikale ensembles.
The BOW’s, bestaande uit oud-leerling Bérénice Awouters, leerling Olive Awouters, Willem Awouters en Dries De Haas, behaalden dit jaar een eerste prijs cum laude.

 

Vlamo-finalewedstrijd voor solisten en kleine ensemblesOp zondag 12 mei 2019 organiseerde VLAMO de finalewedstrijd voor solisten en kleine ensembles in het Koninklijk Conservatorium – AP Hogeschool te Antwerpen.

Twee leerlingen van onze academie werden geselecteerd voor deze finalewedstrijd. De prestaties van onze beide kandidaten werden beloond met een grote onderscheiding.
Fien Smets behaalde in de afdeling uitmuntendheid voor koperblazers 81,5 %. Simon Swolfs behaalde in de ereafdeling voor houtblazers 88,5 %.
Onze welgemeende felicitaties aan zowel leerling als leerkracht.

 

Tentoonstellingen Beeldende Kunst


Bree: Zaterdag 15 juni van 14.00 u tot 16.30 u en zondag 16 juni van 14.00 u tot 16.30 u
Kapel Pensionaat Bree


Maaseik: Zaterdag 22 juni van 9.30 u tot 14.00 u en zondag 23 juni van 14.00 u tot 16.30 u
Minderbroedersklooster Maaseik


Voor de leerlingen van de afdeling Beeldende en Audiovisuele Kunsten stond het afgelopen schooljaar helemaal in het teken van het jaarthema: Cirque B!zz'ART. Zet je rode clownsneus op en kom ons circus bewonderen op 2 locaties. De leerlingen uit Bree en Opitter zetten hun circustent op in Bree. De leerlingen uit Maaseik en Kinrooi stellen tentoon in Maaseik.

Vrije toegang

Opendeurdag


Zaterdag 22 juni 2019 om 09.30 u
Minderbroedersklooster Maaseik


Ook dit jaar opent de Stedelijke Academie voor Kunsten haar deuren voor iedereen.

Op zaterdag 22 juni kan je vanaf 09.30 u onze academie bezoeken. Wil je graag meer info rond een bepaalde opleiding, wil je een instrument uitproberen of de eerste stappen zetten op ons toneelpodium? Ons lerarenteam staat voor je klaar.
Doorlopend zijn er ook muzikale en toneeloptredens en kan je de tentoonstelling van onze afdeling Beeldende en Audiovisuele Kunsten bezoeken.

Klik hier voor de flyer met meer info.

 

Voorstelling Leerlingen MCV 2.1


Woensdag 19 juni om 16.30 u en 17.30 u
Minderbroedersklooster Maaseik


Op woensdag 19 juni wordt het podium vrijgemaakt voor een concert van onze leerlingen Muziek eerste leerjaar. Laat je verbazen over hetgeen deze kinderen na één schooljaar allemaal kunnen.

Vrije toegang
Elke maand stuurt onze academie een nieuwsbrief uit met info over concerten en evenementen. Klik hier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Hieronder vindt u een archief van de nieuwsbrieven van de voorbije maanden.


U kan ook onze facebookpagina volgen om op te hoogte te blijven van onze activiteiten.