Activiteiten

Elke maand stuurt onze academie een nieuwsbrief uit met info over concerten en evenementen. Inschrijven kan via onze nieuwsbrief.
Hieronder vind je een archief van de nieuwsbrieven van de voorbije maanden.

Om begrijpelijke redenen zijn onze openbare activiteiten en concerten even stilgelegd. 

Nieuwsbrief-archief:

Opnames Groepsmusiceren


Omdat de lessen groepsmusiceren dit schooljaar weinig tot niet konden doorgaan, zijn een aantal ensembles de opnamestudio ingetrokken en hebben ze onder professionele begeleiding en volledig coronaveilig eigen opnames gerealiseerd.
Binnenkort zullen we deze opnames en bijhorend beeldmateriaal verspreiden via onze sociale media.

Via deze link kan je al genieten van een voorproefje van ons fluitensemble.  

4e boek van leerling Lenno Vranken verschenen

Op zijn dertiende begon hij aan het schrijven van een verhaal. Een verhaal waarvan hij nooit gedacht had het werkelijk te kunnen afschrijven.
Nu, op zijn twintigste, kan Lenno vol trots zeggen dat er ondertussen vier boeken uit zijn fantasyreeks ‘De Wereld Achter de Spiegel’ verschenen zijn.
Naast schrijven houdt Lenno zich het liefst bezig met acteren en is hij enorm geboeid door het gesproken woord. Voor deze twee passies volgt hij nog steeds les aan de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik.

Wil je meer te weten komen over Lenno en zijn boeken?
Dan kan je terecht op de officiële Facebook pagina van De wereld achter de spiegel, evenals op Lenno’s eigen Goodreads pagina.
 

VIRTUOSO - Virtuele Solistenwedstrijd 2021


VLAMO’s solistenwedstrijden kleuren steevast het voorjaar met elk jaar zo’n 1000 inschrijvingen! Voor een virtuele editie van 2021 werd aan de deelnemers gevraagd om een opname in te sturen.

Dat de opnames van onze leerlingen in de smaak vielen, blijkt uit onderstaande resultaten:

Liam Schippers Trompet   2de afdeling Grote onderscheiding  
Nele Vanoosterhout   Hobo Uitmuntendheid Grote onderscheiding  
Michelle Vrancken Bugel Uitmuntendheid Grootste onderscheiding  
Fien Smets Hoorn Ereafdeling Grote onderscheiding  
Amaryllis Wellens Viool Strijkers tot 13 jaar   Grootste onderscheiding  

Michelle Vrancken en Amaryllis Wellens hebben zich als Limburgs kampioen van hun afdeling voor de finalewedstrijd geplaatst.


Klik hierboven voor een opname van Nele Vanoosterhout

Streamen Openbare Proeven

We willen onze lessen en activiteiten zo veilig mogelijk blijven organiseren. Anderzijds is het natuurlijk belangrijk dat ouders, grootouders en andere sympathisanten de gelegenheid krijgen om hun oogappel te zien schitteren op het podium.
Dit zal mogelijk zijn via een livestream die we voor elk openbaar examen zullen aanbieden.
Meer info volgt.

 

Beeldende & Audiovisuele Kunsten: Van Eyck Project

Het is lang geleden dat Jan en Hubert Van Eyck geboren zijn in Maaseik maar in het Van Eyckjaar 2021 lijken de gebroeders even opnieuw tot leven te komen in hun geboortestad via diverse initiatieven. Ook de academie draagt haar steentje bij.

Leerkrachten Beeldende & Audiovisuele Kunsten Eveline Braeckman en Chris Vosters werkten een volledig coronaveilig project uit, waarin onze leerlingen meerdere kunstwerken creëerden om het werk van de gebroeders Van Eyck onder de aandacht te brengen.
De creaties van de leerlingen zijn binnenkort te zien op de glazen cabines van het Kolonel Aertsplein en De Kloosterbempden. Raamstickers ter hoogte van de uitgang van de parkeergarages zullen diverse interpretaties van de werken van Van Eyck tonen.

Lesvrije dagen

Hemelvaart : van donderdag 13 mei 2021 tot en met  zondag 16 mei 2021
Pinkstermaandag : 24 mei 2021


Je kan ook onze Facebookpagina volgen om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.