Activiteiten

Week van de amateurkunsten

Donderdag 26 april 18u15
Bibliotheek Kinrooi


Jaarlijks organiseert de bibliotheek van Kinrooi in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik-Kinrooi een muzikale uitlening in het kader van de week van de amateurkunsten. Op donderdag 26 april kan je vanaf 18u15 materialen komen uitlenen met op de achtergrond muziek van onze leerlingen.

Deelname aan Europees Muziekfestival voor de Jeugd


Jury-optredens op zondag 29 april 2018:
Kinderkoor Cantitare om 13u15 in CC Palethe Overpelt
Jeugdkoor Cantitare om 14u45 in het Theater van het Dommelhof Neerpelt


Het begint ondertussen een traditie te worden dat onze koren deelnemen aan het Muziekfestival in Neerpelt. Tijdens de vorige deelnames wist het kinderkoor telkens weer een Eerste Prijs binnen te halen. Dit jaar zal voor de eerste keer ook het jeugdkoor deelnemen.

Voor de 70 zangers die Maaseik zullen vertegenwoordigen, zal het ongetwijfeld weer een memorabele belevenis zijn. We wensen hen veel succes!

Klik hier voor ticketinfo

Aperitiefconcert


Zondag 29 april 11.00u
St.-Annakerk Aldeneik


De Sint-Annakerk van Aldeneik is een prachtig gerestaureerde kerk met een zeer mooie akoestiek. Het is dan ook een feest voor de muzikanten om in deze prachtige omgeving te musiceren. Leerlingen uit de klassen van o.a. Monique Aendekerk, Leen Claessens, Huguette Goffin en Pieter Franssen zullen zorgen voor een feestelijke start van uw zondag.

Vrije Toegang

Een lenteavond met Mozart


maandag 30 april 20.00u
St.-Annakerk Aldeneik


Leerlingen uit de zangklas van Veerle Henkens brengen u in een notendop het verhaal van Figaro en zijn bruid Susanna. Vervolgens krijgt u de perikelen van de eeuwige verleider Don Giovanni voorgeschoteld en aan het einde mag u zich nog aan een muzikale verrassing verwachten. Genoeg ingrediënten dus om u een smakelijk en gevarieerd menu te serveren op 30 april.

Vrije Toegang
Elke maand stuurt onze academie een nieuwsbrief uit met info over concerten en evenementen. Klik hier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Hieronder vindt u een archief van de nieuwsbrieven van de voorbije maanden.


U kan ook onze facebookpagina volgen om op te hoogte te blijven van onze activiteiten.