Woord jongeren

Leeftijd: 12+
Introtekst ontbreekt.

Derde graad: woordkunst-drama

Jongeren vanaf 12 jaar die de tweede graad woordkunst-drama voor kinderen hebben afgerond stromen door naar (of starten in) de derde graad.

Je volgt twee uur les per week

1u woordstudio en 1u dramastudio

Vierde graad: woordkunst-drama

Leerlingen in de vierde graad hebben de competenties van de derde graad verworven. Er zijn trajecten op maat voor de leerlingen waarbij je kan kiezen tussen verschillende opties. De opleiding in de vierde graad duurt 3 jaar.

Vierde graad: woordkunst drama keuzevakken

Vertolkend acteur

Je volgt wekelijks 2 uur les.

Keuze uit verteltheater en speltheater:

  • verteltheater
    1u verteltheater-stemregie + 1u dramalab
  • speltheater
    1u theater + 1u dramalab

Creërend acteur

Je volgt wekelijks 2 uur les:

Keuze uit theatermaker en spreek- en verteltheater:

  • Theatermaker: 1u theater maken + 1u dramalab
  • Spreek- en verteltheater: 1u spreken en presenteren + 1u dramalab

Specialisatiegraad woordkunst-drama

Leerlingen krijgen de kans om zich verder te volmaken in de specialisatiecursus

Woordkunst-drama, deze opleiding duurt 2 jaar.

Je volgt wekelijks 2 uur les

Optie verteltheater/theatermaker:

keuzevakken

verteltheater-stemregie

theater maken

spreken en presenteren

DramalabTheater

In de lessen Theater (Toneel) leer je jezelf expressief uitdrukken in een rol.  Je onderzoekt het hoe en waarom van een toneeltekst en zijn personages. Je verkent hun intenties en opvattingen vanuit je eigen ervaringswereld en emoties. Je leert je verstaanbaar maken in een grote zaal en traint de expressiviteit van je lichaam en stem.
Je komt in aanraking met allerlei aspecten van een theaterproductie: regie, decor, kostuums…

Theater maken?

Wil je regisseur worden? Wil je zelf spannende en intrigerende scènes maken? Dan is creërend acteur iets voor jou!
Leer een persoonlijke maakstijl te ontwikkelen.
Ontdek hoe je je acteurs moet stimuleren en inspireren, om je droomscène op de planken te zetten. Vertrek daarvoor vanuit jouw eigen fascinaties en standpunten.
Op het einde van een werkproces geef je presentaties en voorstellingen en speel je mee in de voorstellingen van je klasgenoten.
Je ontdekt hoe je moderne, audiovisuele middelen kan inzetten om je scène extra spannend te maken. Als creërend acteur werk je vooral met de groep en leer je hoe je vanuit de unieke eigenschappen van je spelers theater maakt.

De motor van deze opleiding is je eigen spel. Je vaardigheid als speler levert je kennis en passie voor regisseren. Bij creërend acteur horen de onderdelen spelen en regisseren onlosmakelijk bij elkaar. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend.

Verteltheater en stemregie

Verteltheater is een uiting van inspiratie en creativiteit, waarin niets moet, maar alles kan in alle eenvoud. Door het woord te laten spreken wordt het een ontdekken van wat een mens die aandacht vraagt, bindt aan die andere mens die toekijkt en luistert.
In de lessen Verteltheater en stemregie ga je je publiek beroeren met woorden. We duiken daarom nog dieper in de wondere wereld van de literatuur. Op onze boeiende ontdekkingstocht doorheen een tekst, ontcijferen we de geheimen, die soms héél erg diep verscholen liggen achter de gedachten en gevoelens van de schrijver. Je blijft trainen aan je spreek- en stemtechniek. We snuiven de sfeer op die de tekst omhult, en geven op expressieve wijze de woorden 
op het podium vrij spel.

Spreken en presenteren

Wil je graag vol zelfvertrouwen het woord nemen?
Onderzoek je graag de kracht van het woord en de sprekende stilte?
In de lessen Spreken en presenteren leer je je helder uitdrukken op een persoonlijke manier: via het vertellen van een verhaal of via het houden van een betoog of korte speech. Je gaat in debat met anderen, je interviewt en wordt geïnterviewd. Je traint je ‘spreekinstrument’: lichaamstaal, uitspraak, stem en ademhaling.

Fotogalerij

Bekijk hier enkele sfeerbeelden

Onze activiteiten

Benieuwd naar onze activiteiten & het laatste nieuws?

Op zaterdag 15 juni van 10.00 u tot 13.00 u en op zondag 16 juni van 14.00 u tot 16.30 u is iedereen van harte welkom op de opendeurdagen/tentoonstelling van de afdeling Beeld Maaseik
Op zaterdag 15 juni is iedereen van harte welkom op de opendeurdag van 10.00 u tot 13.00 u in de academie van Maaseik
Amaryllis Wellens, leerling viool uit de klas van Michel Awouters, behaalde op 19 maart de 3de prijs, categorie 1A tijdens de regiofinale Zuid 2 van het prestigieuze Prinses Christina Concours te Maastricht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte van al onze opleidingen en nieuws.