Muziek jongeren

Leeftijd: 8 – 11 jaar
In de les muziekatelier leer je de muzikale taal (notenbeeld, ritmiek, theorie) beheersen, musiceer je samen en maak je kennis met bekende muziekwerken.

Je kan starten in de tweede graad vanaf de leeftijd van 8 jaar zonder enige muzikale voorkennis: je hoeft dus de eerste graad niet doorlopen te hebben.


In de les instrument leer je het muziekinstrument van jouw keuze te bespelen.

Je muziekopleiding in de tweede graad duurt 4 jaar.
Wekelijks krijg je 3 uur les:
1u instrument en 2u muziekatelier

Kies je instrument(en)

Wist je dat een accordeon op basis van de bespeling behoort tot de familie van de toetsinstrumenten?
Wist je dat een altviool tot de strijkinstrumenten behoort?
Blokfluit spelen is een heerlijk originele keuze. Bijna niemand kent al die grote instrumenten.
Op het eerste gezicht lijkt een cello veel op een viool. Alleen is een cello een stuk groter en klinkt hij een stuk lager.
De contrabas is het grootste instrument in de familie van de strijkinstrumenten. Het instrument is zó groot dat je geen gewone stoel kan gebruiken, je moet rechtstaan of op een hoge kruk gaan zitten.
Wil je graag dwarsfluit leren? Kom dan zeker eens proberen! Of je nu van Maaseik, Bree of Kinrooi bent, dwarsfluit spelen ben je zo gewend.
De Fagot is een houten blaasinstrument met een mooie, volle, ronde klank. Van vorm is de fagot recht en nogal groot.
De gitaar is een van de meest veelzijdige instrumenten: je kan er alle soorten muziek op spelen, alleen of samen met anderen. Zowel muziek van honderden jaren geleden als muziek van nu klinkt er goed op.
Kom meedoen in onze gezelligheid, maar begin niet alle snaren in het lokaal te tellen. Daarmee ben je wel even bezig! Elke harpist mag vanaf de Academie middelbaar aansluiten bij deze groep o.l.v. Sonja Tavormina.
In de lessen hobo staat al vlug 'samenspelen' op het programma. Zo kan je na enkele lessen reeds een duo met de leerkracht spelen.
Jongens en meisjes, opgelet! Met trots stellen wij voor: de klarinet. Het is een blaasinstrument, niet te groot, niet te klein met mooie klanken, heel warm, zacht en fijn.
Hou je van iets groot? Of liever van iets klein? Dan moet je in onze koperklas zijn!
Ben jij ook gebeten door het orgelvirus? Maak dan snel kennis met Jeroen Follon. Je krijgt 1 uur per week les.
Is de piano helemaal jouw toets? Dan ben je van harte welkom bij Monique Aendekerk, Patrick Daenen, Rik Theunissen en Anastasia Goldberg. Je krijgt 1 uur per week les.
Ben jij dol op muziek die doet swingen? En wil jij je instrument prachtig doen zingen? Dan moet je misschien kiezen voor de saxofoon: een blaasinstrument met een ronde, stoere toon.
Je hebt misschien ooit al eens gehoord van een drumstel? Je weet wel, zo een ding met allemaal trommels en cimbalen, waarop men slaat in een echte rockband!
Hoor je graag vioolklanken doorheen je huiskamer? Dan kan je dat leren bij Michel Awouters en Jeroen Beckers.
De stem is het meest unieke instrument van allemaal. Een instrument waarvan er maar 1 bestaat: jouw stem.

Onze activiteiten

Benieuwd naar onze activiteiten & het laatste nieuws?

Op zaterdag 15 juni van 10.00 u tot 13.00 u en op zondag 16 juni van 14.00 u tot 16.30 u is iedereen van harte welkom op de opendeurdagen/tentoonstelling van de afdeling Beeld Maaseik
Op zaterdag 15 juni is iedereen van harte welkom op de opendeurdag van 10.00 u tot 13.00 u in de academie van Maaseik
Amaryllis Wellens, leerling viool uit de klas van Michel Awouters, behaalde op 19 maart de 3de prijs, categorie 1A tijdens de regiofinale Zuid 2 van het prestigieuze Prinses Christina Concours te Maastricht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte van al onze opleidingen en nieuws.