Vocaal ensemble

In het koor zing je samen met een grote groep mensen en volg je de aanwijzingen van de dirigent. In een vocaal ensemble is er geen dirigent.

Welkom bij het Vocaal ensemble!

Je begint alleen… je gaat naar een individuele les en oefent thuis alleen… en dan komt na enkele jaren het moment dat je samen kan gaan zingen! In het koor zing je samen met een grote groep mensen en volg je de aanwijzingen van de dirigent. In een vocaal ensemble is er geen dirigent. Als zanger zorg je wekelijks dat niet enkel je eigen partij goed is, maar ook dat het totaalplaatje klopt. Het aantal zangers is beperkt en de leden staan zelf in voor een goede samenwerking. Het is zingen met je stem, je oren en je ogen. Daarna de muziek delen met een publiek is de kers op de taart.

Aan jouw zijde...

Uiteraard staat er aan de zijlijn wel een trainer (leraar), die de groep verder helpt. In de academie is deze taak voor Veerle Henkens. Zingen in een vocaal ensemble is voor teamplayers!

Bekijk het volledige aanbod van groepsmusiceren!

AcMaDi is een groep enthousiaste accordeonisten onder leiding van Linda Smolders.
Blokfluit is het ideale samenspelinstrument! Er is een kleine samenspelgroep, die op woensdagavond samenkomt om samen te blokfluiten met instrumenten van klein tot groot.
Naast individuele fagotles kan je vanaf de middelbare graad ook samenspelen in het fagotensemble. Dit kan als trio, kwartet, kwintet en zelfs met nog meer fagotten bij elkaar.
Niets is zo plezierig als samen muziek maken. Vanaf de 'Academie middelbaar' ben je dan ook van harte welkom in het Flute Choir o.l.v. Hilde Gielen en Johan Mertens.
In de Gitaarensembles speel je samen met meerdere gitaristen van je eigen leeftijd.
Kom meedoen in onze gezelligheid, maar begin niet alle snaren in het lokaal te tellen. Daarmee ben je wel even bezig!
In de lessen hobo staat al vlug 'samenspelen' op het programma. Zo kan je na enkele lessen reeds een duo met de leerkracht spelen.
Vanaf Academie hoger heb je de mogelijkheid om in kleine groepjes te musiceren o.l.v. Huguette Goffin. Je gaat dan echt aan kamermuziek doen
Vanaf Academie middelbaar krijg je hiervoor de mogelijkheid in het klarinetensemble o.l.v. Huguette Goffin.
Sinds september 1985 beschikt de academie over een rijke koortraditie. We hebben een kinderkoor, een jeugdkoor en een kamerkoor met in totaal ruim 120 zangers!!
Vanaf de Academie middelbaar (derde graad) ben je welkom in het Koperensemble van de Academie. Docent Patrick Warson loodst je door de wondere wereld van de Filmmuziek, Klassieke melodieën en Brass Music allerhande.
In de lessen groepsmusiceren voor klassieke piano ondervind je hoe plezant het kan zijn om samen muziek te maken. Je bent van harte welkom in de groepsmusiceerlessen van Patrick Daenen, Fien Huysentruyt en Anastasia Goldberg.
Samen musiceren zit in het bloed bij onze leerlingen saxofoon. Vanaf de 3de graad ben je welkom in het Saxofoonensemble van de Academie.
Welkom bij het Slagwerkensemble!
Ben je leerling Academie middelbaar? Dan is het symfonisch ensemble de plek om uit te groeien tot een veelzijdige orkestmuzikant.
In het koor zing je samen met een grote groep mensen en volg je de aanwijzingen van de dirigent. In een vocaal ensemble is er geen dirigent.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte van al onze opleidingen en nieuws.