Koor – Cantitare

Sinds september 1985 beschikt de academie over een rijke koortraditie. We hebben een kinderkoor, een jeugdkoor en een kamerkoor met in totaal ruim 120 zangers!!

Welkom bij Cantitare!

Voor de kleinsten is er het Kinderkoor Cantitare: vanaf het 3de leerjaar van de basisschool ben jij welkom om te komen zingen, zelfs als je geen (andere) vakken volgt aan de academie.
De wekelijkse repetities vinden plaats in de basischool De Boomgaard, Eerste straat 19 te Maaseik. Leerlingen van andere lesplaatsen mogen uiteraard ook aansluiten!

Vanaf het 1ste jaar van de Academie middelbaar (van 13 jaar tot 28 jaar) is er het Jeugdkoor Cantitare: er worden 2 uren per week gerepeteerd naast uitstappen, concerten, festivals…

Voor de volwassenen (vanaf 28 jaar) is er het Kamerkoor Cantitare, dat op maandagavond 2 uren repeteert.

Ook als ‘vrije leerling’ kan je je aansluiten bij de koren.

Noten kunnen lezen is dan echter wel een vereiste voor het Jeugdkoor en het Kamerkoor!

Ieder koor geeft jaarlijks een tweetal concerten in Maaseik en/of tijdens festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt er regelmatig gewerkt aan een groot project.

Hoogtepunten in de afgelopen 35 jaren zijn o.a. de vele buitenlandse concertreizen (Denemarken, Duitsland, Estland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zwitserland), een cd- en radio-opname voor de Vlaamse en Nederlandse omroep, concerten o.l.v. gerenommeerde dirigenten als Dirk Brossé, Louis Devos en John Rutter.

Het kinderkoor en het jeugdkoor behaalden door de jaren heen diverse eerste prijzen op het ‘Europees Muziekfestival voor de Jeugd’ in Neerpelt.

De dirigent van al deze koren is Jeroen Beckers.
Meer info: www.cantitare-maaseik.be

Bekijk het volledige aanbod van groepsmusiceren!

AcMaDi is een groep enthousiaste accordeonisten onder leiding van Linda Smolders.
Blokfluit is het ideale samenspelinstrument! Er is een kleine samenspelgroep, die op woensdagavond samenkomt om samen te blokfluiten met instrumenten van klein tot groot.
Naast individuele fagotles kan je vanaf de middelbare graad ook samenspelen in het fagotensemble. Dit kan als trio, kwartet, kwintet en zelfs met nog meer fagotten bij elkaar.
Niets is zo plezierig als samen muziek maken. Vanaf de 'Academie middelbaar' ben je dan ook van harte welkom in het Flute Choir o.l.v. Hilde Gielen en Johan Mertens.
In de Gitaarensembles speel je samen met meerdere gitaristen van je eigen leeftijd.
Kom meedoen in onze gezelligheid, maar begin niet alle snaren in het lokaal te tellen. Daarmee ben je wel even bezig!
In de lessen hobo staat al vlug 'samenspelen' op het programma. Zo kan je na enkele lessen reeds een duo met de leerkracht spelen.
Vanaf Academie hoger heb je de mogelijkheid om in kleine groepjes te musiceren o.l.v. Huguette Goffin. Je gaat dan echt aan kamermuziek doen
Vanaf Academie middelbaar krijg je hiervoor de mogelijkheid in het klarinetensemble o.l.v. Huguette Goffin.
Sinds september 1985 beschikt de academie over een rijke koortraditie. We hebben een kinderkoor, een jeugdkoor en een kamerkoor met in totaal ruim 120 zangers!!
Vanaf de Academie middelbaar (derde graad) ben je welkom in het Koperensemble van de Academie. Docent Patrick Warson loodst je door de wondere wereld van de Filmmuziek, Klassieke melodieën en Brass Music allerhande.
In de lessen groepsmusiceren voor klassieke piano ondervind je hoe plezant het kan zijn om samen muziek te maken. Je bent van harte welkom in de groepsmusiceerlessen van Patrick Daenen, Fien Huysentruyt en Anastasia Goldberg.
Samen musiceren zit in het bloed bij onze leerlingen saxofoon. Vanaf de 3de graad ben je welkom in het Saxofoonensemble van de Academie.
Welkom bij het Slagwerkensemble!
Ben je leerling Academie middelbaar? Dan is het symfonisch ensemble de plek om uit te groeien tot een veelzijdige orkestmuzikant.
In het koor zing je samen met een grote groep mensen en volg je de aanwijzingen van de dirigent. In een vocaal ensemble is er geen dirigent.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte van al onze opleidingen en nieuws.